•3:51 π.μ.
Υλικά για 60 άτομα:
Ø 35 ποτήρια νερό
Ø 1 ¾ κιλά ζάχαρη
Ø 2μισυ κιλά σιμιγδάλι ψιλό
Ø 1 ποτήρι βιτάμ & λιωμένο για άλειμμα των φύλλων
Ø 10 βανίλιες
Ø 5 φύλλα κρούστας
Ø κανελλογαρύφαλλα τριμμένα & ζάχαρη άχνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας, τη ζάχαρη και το ένα ποτήρι βιτάμ, και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες.
Λαδώνουμε 4 ταψιά και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα, και ρίχνουμε την κρέμα, και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα. Χαράζουμε τα κομμάτια και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κανελλογαρύφαλλο και ζάχαρη άχνη.
Συνταγές
|
2 σχόλια:
Πρωτομπαίνω και με υποδέχεσθε με γλύκισμα!!!! Πού το μάθατε πως είμαι -συν τοις άλλοις- και λιχούδης!
Καλοτάξιδη η σελίδα και καλή δύναμη στο Έργο!
Έπαθα την υπογλυκαιμία μου και το χρειάστηκα επειγόντως!
Υπάρχουν κι άλλες συνταγές για όσους κάνουν δίαιτα όπως εγώ(γι αυτό το φεγγάρι..)
Υπάρχουν και πολλά που δεν..τρώγονται!!!!
Άλλα που δεν γράφονται...!
Ευχαριστούμε!