Website counter

Πρασόρυζο

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009



Υλικά για 60 άτομα:

  • 9 κιλά πράσα (κατεψυγμένα)

  • 3 μάτσα σέλινο ψιλοκομμένο

  • 8 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

  • 10 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι

  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο

  • λεμόνι κατά βούληση

  • αλάτι

  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε στην κατσαρόλα τα πράσα μαζί με το σέλινο και 2 φλιτζάνια νερό.

2.Αφήνετε να βράσουν μισή ώρα.

3.Ρίχνετε το λάδι και, αφού πάρουν μερικές βράσεις, 10 φλιτζάνια νερό και αλατοπίπερο και αφήνετε να σιγοβράσουν 15'.5.

Προσθέτετε το ρύζι και λίγο ζεστό νερό, εάν χρειάζεται.

6.Ανακατεύετε το φαγητό με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει.

7.Στο τέλος, προσθέτετε τον άνηθο και το χυμό των λεμονιών.

8.Ανακατεύετε και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, όταν έχει λίγο ακόμη ζουμί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου