Website counter

Μπακαλάρος μπιάγκο

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009



Υλικά για 60 άτομα:

  • Μπακαλάρο ή άλλο ψάρι κομμένο σε μερίδες

  • 60 πατάτες κομμένες σε ροδέλες

  • 8 κεφάλια σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 8 ποτηράκια του κρασιού λάδι

  • 3 ποτήρια του νερού χυμό λεμονιού

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο κατά βούληση

  • αλάτι/άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα στρώνετε τις πατάτες, από πάνω βάζετε τον μπακαλιάρο, το σκόρδο, το λάδι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και ένα ποτήρι του νερού νερό. Βάζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά και το αφήνετε να βράσει και να χυλώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη. Αλάτι δε θα βάλετε προτού το δοκιμάσετε. Αν θέλετε να μην είναι πολύ λεμονάτο, βάζετε λιγότερο χυμό λεμονιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου