Website counter

Φασολάδα Πέπης

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009



Υλικά για 60 άτομα:

  • 8 κιλά Φασόλια μέτρια
  • 8 φλυτζάνια Λάδι
  • 18 Κρεμμύδια τριμμένα
  • 12 Καρότα
  • Σέλινο κατά βούληση
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • Πελτέ 15 κουταλιές

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα φασόλια και τα βάζουμε να μουσκέψουν από την προηγούμενη μέρα. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με το νερό να τα σκεπάζει. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε φέτες και το σέλινο ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια αλλά χωρίς να λιώσουν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και τη ντομάτα. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσουν και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου