Website counter

Σάμαλι νηστίσιμο

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008



Υλικά για 60 άτομα:
1 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι αμμωνία
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
Φλούδα ενός λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 C
Βάζετε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και ανακατεύετε
Βουτυρώνετε ένα ταψί
Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί
Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου
Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, την φλούδα λεμονιού και την ζάχαρη και αφήνετε να βράσει
Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου