Website counter

Μπριάμ

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008




Υλικά για 60 άτομα:




6 κιλά μελιτζάνες
4 κιλά κολοκυθάκια
50 πατάτες
2 κιλά φασολάκια
10 καρότα
2 κιλά πιπεριές
10 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κιλά περίπου ώριμες ντομάτες ή 4 κουτιά ντοματάκια
2 κεφάλια σκόρδο
Μαϊντανό
5 φύλλα δάφνη
4 κούπες λάδι
Αλάτι Πιπέρι



Εκτέλεση:



Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και τις αφήνουμε για λίγη ώρα σε μία λεκάνη με νερό. Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα κολοκυθάκια τα κόβουμε σε χοντρές φέτες). Στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Στην συνέχεια τηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι ελαφρά τις πατάτες, τα καρότα Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά περίπου και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σε ταψιά βάζουμε όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε με προσοχή. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και κουνάμε το ταψί μας ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο (180° C) για 30 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου