•11:55 μ.μ.
Υλικά για 60 άτομα:
10 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο
20 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
30 φλιτζάνια ζάχαρη
40 φλιτζάνια νερό
ξύλα κανέλλας
βανίλιες
400 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
20 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
30 φλιτζάνια ζάχαρη
40 φλιτζάνια νερό
ξύλα κανέλλας
βανίλιες
400 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη, την κανέλλα να πάρουν βράση για 5 λεπτά. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να λιώσει ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ροδοκοκκινίσει (χωρίς να καεί). Βγάζουμε από το σιρόπι τα ξύλα κανέλλας και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας στο σιμιγδάλι. Όταν απορροφηθεί, (να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας) το αποσύρουμε, τα βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Το ξεφορμάρουμε . Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη, την κανέλλα να πάρουν βράση για 5 λεπτά. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να λιώσει ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ροδοκοκκινίσει (χωρίς να καεί). Βγάζουμε από το σιρόπι τα ξύλα κανέλλας και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας στο σιμιγδάλι. Όταν απορροφηθεί, (να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας) το αποσύρουμε, τα βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Το ξεφορμάρουμε . Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Συνταγές
|
0 σχόλια: