Website counter

Ρεβύθια σούπα

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008



Υλικά για 60 άτομα:

10 κιλά ρεβύθια

10 μεγάλα κρεμμύδια

8 φλυτζάνια λάδι

αλάτι και πιπέρι

4 κύβους λαχανικών

σόδα μαγειρική


Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για πολλές ώρες (ιδανικά 24 ώρες) σε νερό με σόδα.Στραγγίζουμε τα ρεβύθια , τα ρίχνουμε σε τρυπητό και ξεπλένουμε καλά.Ρίχνουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το ζωμό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και το κρεμμύδι . Αφήνουμε να βράσουν για 90' ή μέχρι να χυλώσουν και να λιώνουν. Που και που ξαφρίζουμε και πετάμε τις φλούδες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε συχνά.΄Οταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5' πριν σερβίρουμε (για να μη νερουλιάσουν).Σερβίρουμε ζεστά με αλατοπίπερο, λάδι, και λεμόνι.